We Doen
Het Samen

Albert Heijn

Client

Albert Heijn

Agency

Boomerang

Film Director

Steven Kuijs

Year

2019 - 2020

Als de wereld in korte tijd zo verandert en alles wat normaal leek bijzonder wordt, moet je als merk je communicatie aanpassen. Zeker als je een belangrijke rol vervult binnen de samenleving die ineens zo op zijn kop staat. 

Albert Heijn social content in tijden van corona.

Toen half maart 2019 duidelijk werd dat mensen thuis moesten werken, de scholen, sportclubs en horeca dicht gingen en de drukte in de supermarkten ongekende vormen aannam, overheerste een gevoel van onzekerheid. Kunnen we nog wel (veilig) boodschappen doen, welke maatregelen zijn er, hoe houden we het thuis een beetje leuk? Er moest snel geschakeld worden. Vanuit Boomerang ben ik samen met het team meteen aan de slag gegaan om klanten zo goed mogelijk te informeren.

In dagelijkse redactiemeetings bekeken we hoe snel er geschakeld kon worden op het laatste nieuws en in samenwerking met TBWA\NEBOKO bleven we Albert Heijn ondersteunen met passende communicatie-middelen. Daarbij zochten we telkens naar een balans tussen informatieve en sympathieke content. Zo gaven we invulling aan #wedoenhetsamen door op zoek te gaan naar de ‘samen’ momenten die dichtbij Albert Heijn liggen. Hieronder vind je een overzicht daarvan.

Herkenbare iconen met een doel.

Zo hebben we in zeer korte tijd online video’s en iconen ontwikkeld die de nieuwe maatregelen in de winkels duidelijk maken. Omdat de situatie in Nederland dagelijks aan het veranderen was, moesten we flexibel zijn en nieuwe iconen ontwikkelen en toevoegen.

Een slimme visuele identiteit dat schaalbaar en dynamisch is.

De iconen vormden de basis en deze werden ingezet in honderden uitingen. Niet alleen voor de social media kanalen van Albert Heijn, maar ook voor de winkelvloer. De maatregelen en diens iconen werden doorvertaald naar digitale borden, printuitingen, stickers, en social media content.

Een nieuwe manier van samenkomen: Digitafelen

Vanuit Albert Heijn introduceerden we ook een nieuwe manier van samenkomen. Met Digitafelen inspireerden we klanten om ook op afstand kleine momenten samen te delen, bijvoorbeeld door digitaal te tafelen met vrienden en familie. In een serie video’s gebruikten we UGC om te laten zien hoe gezellig Digitafelen kon zijn. Klik op de afbeelding hiernaast om de video te bekijken.

AH Knutselhulp! voor thuisblijvers

We inspireerden met knutselvideo’s om gezinnen thuis bezig te houden tijdens de lockdown. De creaties waren bovendien ook nog eens duurzaam omdat je deze van Albert Heijn artikelen kon maken.

Ondanks de afstand tóch een
bijzondere Moederdag

Elk jaar weer maken wij er met z’n allen een mooie dag van voor onze moeders en ondanks de afstand, hoeft dat natuurlijk niet anders te zijn. Daarom brachten we met deze uit UGC bestaande video een ode aan alle moeders. Deze uiting was tevens ook op TV te bewonderen.

#wedoenhetsamen